Dlaczego warto postawić na fit chleb?

Dlaczego warto postawić na fit chleb?

25 października 2022 Wyłączono przez Marcin Kalicki

Chleb jest podstawowym elementem naszej codziennej diety. Z jedzenia chleba nie powinny rezygnować nawet osoby, które chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Obecnie w sprzedaży dostępne jest nie tylko pieczywo wypiekane z różnych rodzajów mąk. Zdrowy chleb powstaje bez drożdży i mąki.

Jaki jest jego skład zdrowego chleba?

Zdrowy chleb wypiekany jest z różnych rodzajów ziaren. W swoim składzie zdrowy chleb zawiera ziarna sezamu, siemienia lnianego, dyni i słonecznika. Dzięki temu chleb bez drożdży dostarcza dużych ilości błonnika, co oznacza, że syci na długo. W swoim składzie chleb bez drożdży zawiera także naturalny miód, olej rzepakowy, płatki owsiane. Dostępny jest nie tylko chleb bez drożdży, który w swoim składzie ma głównie różne ziarna.

Można kupić także chleb fit z żurawiną, kiełkami żyta, dodatkiem chili. W swoim składzie chleb fit może mieć także czosnek, suszone pomidory, migdały, wiórki kokosowe. Niezależnie od tego, jaki chleb fit zostanie wybrany, można mieć pewność, że nie zawiera on polepszaczy i środków konserwujących.

Jak sprzedawany jest fit chleb?

Bogaty w błonnik, witaminy, minerały i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 sprzedawany jest już po pokrojeniu na kromki. Chleb pakowany zawiera 6 kromek ważących w sumie 330 g. Chleb pakowany nie zawiera jajek, co oznacza, że może wchodzić w skład jadłospisu osób na diecie wegańskiej. Składniki, które zawiera chleb pakowany sprawiają, że ma on bardzo niski indeks glikemiczny. Jest więc odpowiedni dla cukrzyków.